Stetind
Stetind - Norges Nasjonalfjell

Sugen på en större utmaning? Vill du uppleva Norges mest spektakulära och omtalade topp? Stetind, Norges nationalberg, är definitivt vår favorittopp. Förbered dig på luftig alpinklättring, den berömda fingertraversen och sedan lite enklare kamvandring till toppen. Där väntar en utsikt utöver det vanliga. Du ser hela vägen bort till Lofoten över fjordarna, glaciären Frostisen och den svenska fjällkedjan på andra sidan. Vårt mål är att ta dig till toppen på ett säkert och tryggt sätt med ett löfte om en oförglömlig bestigning!

För att optimera chansen att nå toppen samt göra det till en personligare upplevelse klättrar vi alltid i små grupper, max 3 personer per guide. Vi möts på parkeringen vid Stetind vid överenskommen tid, vi hjälper gärna till med tips på boende och färdmedel (rabatt på hyrbil ges till alla som bokar tur via oss i Nordnorge).

Pris: 3500 nok per person

Varaktighet: heldag

Ingen tidigare klättringserfarenhet krävs. All utrustning ingår.

Hamarøyskaftet
På väg ner från Hamarøyskatet

Ute på Hamarøy ligger något av en gömd pärla i klättersammanhang. Hamarøyskaftet har en kortare anmarsch och bjuder på varierande klättring, ibland luftig sådan. Vi knyter in oss i replag vid insteget och påbörjar några hundra meters lättare alpinklättring.

 

Väl på toppen har vi utsikt över Hamarøys sagolika landskap av skog, berg och fjordar. Från toppen ser du Stetind mot inlandet och hela vägen bort till Lofoten åt andra hållet. Här kan vi knyta ur oss ur replaget och njuta av en välförtjänt lunchpaus.

 

Efter det gör vi fem firningar på nedvägen som sätter en äventyrlig touch på turen. Det här är vår lättaste klättertur, den är inte så fysiskt krävande och det är en bra introduktion till alpinklättring. Har du klättrat Hamarøyskaftet först kommer du ha det lättare på turer som Stetind.

Pris: 2000 nok per person

Varaktighet: 6 timmar

Ingen tidigare klättringserfarenhet krävs. All utrustning ingår.

Hyr en guide
Toppturer norr om polcirkeln

Önskar du hyra en guide för dig själv eller en grupp? Hör av dig med en förfrågan så diskuterar vi ett upplägg tillsammans skräddarsytt efter dina önskemål.

Priset varierar efter upplägget.

Pris: Från 4500 sek per dag

Plats: Enligt överenskommelse